Există cei cu cel mai mare pom de Crăciun sau cele mai lungi lumini de zână și altele cu cele mai multe tarabe – și există chiar și o piață de Crăciun erotică.

Există cei cu cel mai mare pom de Crăciun sau cele mai lungi lumini de zână și altele cu cele mai multe tarabe – și există chiar și o piață de Crăciun erotică.

Există cei cu cel mai mare pom de Crăciun sau cele mai lungi lumini de zână și altele cu cele mai multe tarabe – și există chiar și o piață de Crăciun erotică. Se numește Santa Pauli și combină tradiția convențională de Crăciun și viața de cartier frivolă în inima cartierului modern St.Pauli din Hamburg. Dar dacă vă place mai mult o minge de Crăciun decât o minge de discotecă, probabil că nu veți dori să beți vinul fiert aici.

Pentru a merge cu el: 9 piețe de Advent departe de mulțime

Ați prefera să treceți la un clasic care reapare în fiecare an pe listele de succes ale celor mai populare, romantice și celebre piețe de Crăciun de la Salzburg la Nürnberg? Nu trebuie să fie. Cu siguranță există alternative. Nu neapărat sfaturi privilegiate, ci orașe care merită ocolite – pentru o zi sau pentru o pauză de 48 de ore de la propriile tale ziduri de Crăciun.

Budapesta

Meșteșuguri și spectacol de lumină. Pentru „„ Sunday Times ”„ este cea mai frumoasă din Europa: piața de Crăciun din Piața Vörösmarty din Budapesta. Premiul media a fost acum câțiva ani – dar este încă în curs de publicitate. Oricum nu s-au schimbat prea multe în concept. Un juriu se asigură că nu sunt oferite bunuri produse în serie și în schimb sunt oferite obiecte de artizanat. Dacă doriți să vă faceți o idee despre atmosfera de Crăciun din Budapesta în prealabil: Confuzia este inevitabilă. Majoritatea fotografiilor nu prezintă piața de Crăciun din Piața Vörösmarty, ci mai degrabă cea din Piața Szent István din fața magnificei bazilici. Fără nicio întrebare: ambele locuri merită văzute – și oricum sunt la doar o plimbare de zece minute unul de celălalt. În jurul pomului de Crăciun din fața bazilicii există un patinoar de 200 de metri pătrați (gratuit pentru copii) și seara un spectacol de lumini la fiecare jumătate de oră pe fațada bazilicii Sf. Ștefan.

© iStockphoto.com

8 noiembrie 2019 – 1 ianuarie 2020 (Piața Vörösmarty) sau 22 noiembrie 2019 – 1 ianuarie 2020 (Bazilica Sf. Ștefan)

Specialitate: Baumstriezel Kürtöskalács: Aluat de drojdie dulce, înfășurat pe rulouri de lemn, copt pe foc deschis și presărat cu zahăr de scorțișoară, nuci sau semințe de mac.

Sfat pentru hotel: Hotel Central Basilica – așa cum sugerează și numele, chiar lângă bazilica dintr-o stradă laterală. Recent renovată, casa a fost redeschisă în ianuarie 2017. Dacă aveți ceva mai multă schimbare, puteți rămâne la Aria Hotel Budapest by Library Hotel Collection. Punctul culminant este terasa de pe acoperiș cu vedere panoramică la bazilică și la centrul orașului.

Český Krumlov

Mini piață de Crăciun pe fundal de vis. Da, asiaticii l-au descoperit pe Český Krumlov cu mult timp în urmă.hoax reduslim Și da, devine foarte aglomerat pe străzile înguste cu pietre pietruite când invadează orașul patrimoniului mondial în haite. Deci, în primul rând: rămâneți peste noapte. Bucurați-vă de orașul cu cărți ilustrate dimineața, când ceilalți nu sunt acolo sau seara, când sunt plecați de mult. Este în valoare de ea .. Christkindlmarkt este mic și drăguț. Câteva tarabe, nimic special (vin fiert în jur de 1,50 euro). Dar, în combinație cu fundalul orașului vechi, este pur și simplu imbatabil. Plimbați-vă pe străzile întortocheate, ascultați muzicienii pe micul pod din fața hotelului Dvořák și luați-vă timp pentru a vă plimba până la castel și mănăstirea iezuiților. Și între toate acestea, încălziți-vă într-un cadru destul de retro în cafeneaua Egon Schiele din centrul cultural cu același nume.

© Getty Images / Richard Nebesky

29.11.202019-6.1.2020

Specialitate: bețe de copac Trdelník

Sfat pentru hotel: Penzion Baroko din 1360 – inclusiv pardoseli din lemn scârțâit.

Leipzig

Poveste de Crăciun cu coadă. Uitați de celebrul Dresda Striezelmarkt din Saxonia și conduceți sau zburați direct la Leipzig, la 90 de kilometri distanță. Bineînțeles că nici aici nu ești singur. Anul trecut, 2,2 milioane de vizitatori au vizitat Piața de Crăciun din Leipzig. A doua cea mai veche piață de Crăciun din Germania este una dintre cele mai mari din Germania, cu aproximativ 250 de tarabe. Dar înainte de a spune mulțumesc în fața mulțimilor așteptate: o vizită merită. Bineînțeles că se aglomerează – mai ales în weekend. Dar vizitatorii sunt răspândiți pe patru piețe din orașul vechi istoric: există un sat de Crăciun finlandez și sud-tirolez în fața operei și Gewandhaus, cu o roată panoramică și o pădure de basm, o piață istorică de Crăciun la Naschmarkt și o mică ramură în jurul Nikolaikirche (sfat: încercați Feuerzangenbowle care se servește într-o piramidă de Crăciun supradimensionată). Cea mai mare porțiune de dragoste de Crăciun este, desigur, oferită chiar după colț pe piața din fața Primăriei Vechi: o mulțime de tarabe mici, aliniate frumos cu mici (dispensabile) șiretlicuri și o mulțime de meșteșuguri – plus un pom de Crăciun, suflante turn, un nativitate vie, curling istoric și iubire inclusiv case de oraș restaurate ca fundal general.

© Getty Images / Image Broker

26-23 noiembrie 2019

Specialitate: pâine de mână (pâine neagră coaptă într-un cuptor pe lemne și umplută cu șuncă și brânză), cornuri de aluat de drojdie cu zahăr glazură, vafe cu cremă de vanilie – liniile de la aceste tarabe sunt de obicei lungi. Angajarea este obligatorie oricum!

Sfat pentru hotel: Motel One Nikolaikirche și Intercity Hotel de la Höfe am Brühl – piețele de Crăciun sunt practic la picioarele dvs. aici.

Bratislava

Dulce sau sărat, dar întotdeauna rulat. Cel puțin vienezii pot merge și pe această piață de Crăciun cu barca: călătoria cu Twin City Liner până la Bratislava durează 75 de minute. Este la doar câțiva metri de debarcader – și vă aflați în mijlocul frământărilor de Crăciun. Puteți ignora în siguranță standurile din fața Teatrului Național. În schimb, îndreptați-vă direct spre piața principală – și aduceți cu siguranță pofta de dulciuri cu dvs.: Lokša este numele clătitelor înfășurate cu diverse umpluturi și este vândut peste tot aici. Aproximativ 100 de tarabe sunt distribuite în fața Teatrului Național, pe piața principală și pe piața Franziskaner. Există, de asemenea, un mini târg de Crăciun în curtea interioară de lângă biserica din piața principală – oile așteaptă câteva bătăi aici. Dacă prindeți o zi geroasă, vă puteți încălzi cu o ciocolată fierbinte (și foarte groasă) în cafeneaua Maximilian Chocolate Cafe chiar pe scaun.

© Getty Images / Jon Hicks

22-22 noiembrie 2019

Specialitate: clătite cu umplutură dulce sau picantă.

Olomouc

Sentiment de Crăciun cu un program de urmărire. Și un alt sfat care vă va duce în Republica Cehă de Crăciun – în special în orașul Moravia Olomouc. Toată lumea trebuie să răspundă singură dacă orașul cu 100.000 de locuitori este de fapt „„ Praga mai bună ””. Orașul vechi baroc merită cu siguranță văzut – și, desigur, există și o piață de Crăciun în jurul primăriei (cu un ceas astronomic și un carillon în fiecare zi la ora 12) și impunătoarea Coloană a Trinității (patrimoniul cultural mondial) de pe piața principală. Dacă aveți timp și înclinație, ar trebui să planificați o ocolire a castelelor Lednice și Valtice în jurul șederii dvs. în Olomouc. Merită absolut văzut!

© olomouc.cz

22.11.-24.12.2019

Specialitate: Cei cărora le place să experimenteze ar trebui să încerce brânza Olomouc Quargel (literalmente: Quargelkonditorei), specializată în produse quargel.

Sfat despre hotel: Miss Sophie’s, hotel de tip boutique, la câțiva pași de Coloana Sfânta Treime. O bijuterie de hotel în stil vintage.

S-ar putea să vă intereseze și cele mai frumoase piețe de Crăciun din Austria

Citiți știrile acum 1 lună gratuit! * * Testul se încheie automat. Mai multe despre acest lucru ▶Câștigă acum adevărate căști wireless de la JBL! (E-media.at) Acces nou (yachtrevue.at) 8 motive pentru care este minunat să fii singur (lustaufsleben.at) Burger de creveți de somon cu maioneză wasabi și castravete cu miere (gust .at) În noua tendință: Shock-Down – cât timp poate rezista economia blocajelor? (trend.at) Cele mai bune 35 de serii familiale pentru a râde și a te simți bine (tv-media.at) E-Scooter în Viena: toți furnizorii și Prețuri 2020 în comparație (autorevue.at)

Nicio perioadă de dinainte de Crăciun fără o vizită la o piață de Crăciun. Nu există sfaturi privilegiate pentru o lungă perioadă de timp, dar există încă una sau alta piață care poate surprinde dincolo de suspecții obișnuiți. O selecție mică, fină.

Există celebre și mai ales vechi, contemplative și supraaglomerate, medievale și moderne. Există cei cu cel mai mare pom de Crăciun sau cele mai lungi lumini de zână și altele cu cele mai multe tarabe – și există chiar și o piață de Crăciun erotică. Se numește Santa Pauli și combină tradiția convențională de Crăciun și viața de cartier frivolă în inima cartierului modern St.Pauli din Hamburg. Dar dacă vă place mai mult o minge de Crăciun decât o minge de discotecă, probabil că nu veți dori să beți vinul fiert aici.

Pentru a merge cu el: 9 piețe de Advent departe de mulțime

Ați prefera să treceți la un clasic care reapare în fiecare an pe listele de succes ale celor mai populare, romantice și celebre piețe de Crăciun de la Salzburg la Nürnberg? Nu trebuie să fie. Cu siguranță există alternative. Nu neapărat sfaturi privilegiate, ci orașe care merită ocolite – pentru o zi sau pentru o pauză de 48 de ore de la propriile tale ziduri de Crăciun.

Budapesta

Meșteșuguri și spectacol de lumină. Pentru „„ Sunday Times ”„ este cea mai frumoasă din Europa: piața de Crăciun din Piața Vörösmarty din Budapesta. Premiul media a fost acum câțiva ani – dar este încă în curs de publicitate. Oricum nu s-au schimbat prea multe în concept. Un juriu se asigură că nu sunt oferite bunuri produse în serie și în schimb sunt oferite obiecte de artizanat. Dacă doriți să vă faceți o idee despre atmosfera de Crăciun din Budapesta în prealabil: Confuzia este inevitabilă. Majoritatea fotografiilor nu prezintă piața de Crăciun din Piața Vörösmarty, ci mai degrabă cea din Piața Szent István din fața magnificei bazilici. Fără nicio întrebare: ambele locuri merită văzute – și oricum sunt la doar o plimbare de zece minute unul de celălalt. În jurul pomului de Crăciun din fața bazilicii există un patinoar de 200 de metri pătrați (gratuit pentru copii) și seara un spectacol de lumini la fiecare jumătate de oră pe fațada bazilicii Sf. Ștefan.

© iStockphoto.com

8 noiembrie 2019 – 1 ianuarie 2020 (Piața Vörösmarty) sau 22 noiembrie 2019 – 1 ianuarie 2020 (Bazilica Sf. Ștefan)

Specialitate: Baumstriezel Kürtöskalács: Aluat de drojdie dulce, înfășurat pe rulouri de lemn, copt pe foc deschis și presărat cu zahăr de scorțișoară, nuci sau semințe de mac.

Sfat pentru hotel: Hotel Central Basilica – așa cum sugerează și numele, chiar lângă bazilica dintr-o stradă laterală. Recent renovată, casa a fost redeschisă în ianuarie 2017. Dacă aveți ceva mai multă schimbare, puteți rămâne la Aria Hotel Budapest by Library Hotel Collection. Punctul culminant este terasa de pe acoperiș cu vedere panoramică la bazilică și la centrul orașului.

Český Krumlov

Mini piață de Crăciun pe fundal de vis. Da, asiaticii l-au descoperit pe Český Krumlov cu mult timp în urmă. Și da, devine foarte aglomerat pe străzile înguste cu pietre pietruite când invadează orașul patrimoniului mondial în haite. Deci, în primul rând: rămâneți peste noapte. Bucurați-vă de orașul cu cărți ilustrate dimineața, când ceilalți nu sunt acolo sau seara, când sunt plecați de mult. Este în valoare de ea .. Christkindlmarkt este mic și drăguț. Câteva tarabe, nimic special (vin fiert în jur de 1,50 euro). Dar, în combinație cu fundalul orașului vechi, este pur și simplu imbatabil. Plimbați-vă pe străzile întortocheate, ascultați muzicienii pe micul pod din fața hotelului Dvořák și luați-vă timp pentru a vă plimba până la castel și mănăstirea iezuiților. Și între toate acestea, încălziți-vă într-un cadru destul de retro în cafeneaua Egon Schiele din centrul cultural cu același nume.

© Getty Images / Richard Nebesky

29.11.202019-6.1.2020

Specialitate: bețe de copac Trdelník

Sfat pentru hotel: Penzion Baroko din 1360 – inclusiv pardoseli din lemn scârțâit.

Leipzig

Poveste de Crăciun cu coadă. Uitați de celebrul Dresda Striezelmarkt din Saxonia și conduceți sau zburați direct la Leipzig, la 90 de kilometri distanță. Bineînțeles că nici aici nu ești singur. Anul trecut, 2,2 milioane de vizitatori au vizitat Piața de Crăciun din Leipzig. A doua cea mai veche piață de Crăciun din Germania este una dintre cele mai mari din Germania, cu aproximativ 250 de tarabe. Dar înainte de a spune mulțumesc în fața mulțimilor așteptate: o vizită merită. Bineînțeles că se aglomerează – mai ales în weekend. Dar vizitatorii sunt răspândiți pe patru piețe din orașul vechi istoric: există un sat de Crăciun finlandez și sud-tirolez în fața operei și Gewandhaus, cu o roată panoramică și o pădure de basm, o piață istorică de Crăciun la Naschmarkt și o mică ramură în jurul Nikolaikirche (sfat: încercați Feuerzangenbowle care se servește într-o piramidă de Crăciun supradimensionată). Cea mai mare porțiune de dragoste de Crăciun este, desigur, oferită chiar după colț pe piața din fața Primăriei Vechi: o mulțime de tarabe mici, aliniate frumos cu mici (dispensabile) șiretlicuri și o mulțime de meșteșuguri – plus un pom de Crăciun, suflante turn, un nativitate vie, curling istoric și iubire inclusiv case de oraș restaurate ca fundal general.

© Getty Images / Image Broker

26-23 noiembrie 2019

Specialitate: pâine de mână (pâine neagră coaptă într-un cuptor pe lemne și umplută cu șuncă și brânză), cornuri de aluat de drojdie cu zahăr glazură, vafe cu cremă de vanilie – liniile de la aceste tarabe sunt de obicei lungi. Angajarea este obligatorie oricum!

Sfat pentru hotel: Motel One Nikolaikirche și Intercity Hotel de la Höfe am Brühl – piețele de Crăciun sunt practic la picioarele dvs. aici.

Bratislava

Dulce sau sărat, dar întotdeauna rulat. Cel puțin vienezii pot merge și pe această piață de Crăciun cu barca: călătoria cu Twin City Liner până la Bratislava durează 75 de minute. Este la doar câțiva metri de debarcader – și vă aflați în mijlocul frământărilor de Crăciun. Puteți ignora în siguranță standurile din fața Teatrului Național. În schimb, îndreptați-vă direct spre piața principală – și aduceți cu siguranță pofta de dulciuri cu dvs.: Lokša este numele clătitelor înfășurate cu diverse umpluturi și este vândut peste tot aici. Aproximativ 100 de tarabe sunt distribuite în fața Teatrului Național, pe piața principală și pe piața Franziskaner. Există, de asemenea, un mini târg de Crăciun în curtea interioară de lângă biserica din piața principală – oile așteaptă câteva bătăi aici. Dacă prindeți o zi geroasă, vă puteți încălzi cu o ciocolată fierbinte (și foarte groasă) în cafeneaua Maximilian Chocolate Cafe chiar pe scaun.

© Getty Images / Jon Hicks

22-22 noiembrie 2019

Specialitate: clătite cu umplutură dulce sau picantă.